viernes, 4 de marzo de 2016

Dermapixel: Premi Ramon Llull 2016

Em permetréu que faci una excepció per expressar-me en la meva llengua, doncs aquesta és una entrada especial que em surt directament del cor.

Dilluns (dia 29 de febrer de 2016) va ser un dia molt especial. Des de que el passat dia 12 se’m va comunicar la decisió del Consell de Govern de que se m’havia concedit el Premi Ramon Llull en l’àmbit de recerca per la tasca duita a terme amb aquest bloc, sentiments d’emoció i agraïment rondaven pel meu capet, encara que també molts de nervis per estar a l’alçada durant l’acte de lliurament dels premis (qui em conegui sap que no em trobo gaire còmoda en certs actes socials, i menys en un on n’ets un dels protagonistes). El fet de que enguany es celebrin els 700 anys de la mort de Ramon Llull encara ho fa més especial.

Recollint el Premi de les mans de Francina Armengol

Dermapixel només té 5 anys. Dit així pot semblar un nin petit, però jo crec que amb l’edat dels blocs deu passar quelcom semblant amb l’edat dels cans, un any val per deu. Així, 5 anys per un bloc pot ser tota una eternitat. Per sort encara no se m’han acabat els casos i encara tenim Dermapixel per llarg.

Hi haurà qui pensi que el Premi Ramon Llull li vé gran a un bloc. Jo vull pensar que les coses en la nostra societat estan canviant, i que allò que diu un bon amic de que “emprar les noves tecnologies abans que siguin velles” cobra sentit més que mai. Vull pensar que aquest premi, que es centra en la meva persona i en la meva tasca, representa en realitat un premi a altres membres de la sanitat balear que fan exactament el mateix, en el seu temps lliure, sense tenir cap mena de reconeixement. Altres blocs, sobre tot d’atenció primària, dirigits a pacients i a altres professionals, que troben a internet altres recursos per informar-se i formar-se.

Mi tesorooooo...

Fins ara escrivia Dermapixel perqué em divertia i em servia per “aprendre ensenyant”. A partir d’aquest guardó, a més s’ha convertit en una responsabiltat. Per cert, el guardó es una reproducció en argent i or d'una xilografia estreta de la col·lecció de Xilografias Mallorquinas de l'Impremta Guasp. Aquesta xilografia va ser realitzada a l'any 1950 a Palma sota la direcció del bibliòfil Pere Sampol i Ripoll i ha estat catalogada com la col·lecció més antiga del món. La primera edició d'aquesta xilografia està datada entre els anys 1895 i 1898. La reproducció lliurada a les edicions del Premi Ramon Llull apareix en el volum III de la col·lecció Xilografias Mallorquinas, a l'apartat Astronomia amb el número 794.

No em vull allargar més, però no puc acabar sense agrair a les persones que m’envolten, em comprenen i m’ho posen tot molt fàcil per tirar endavant, en especial a en Rubén, el meu company, a la meva família, als meus companys de feina a l’Hospital Son Llàtzer (facultatius i residentes) i als dermatòlegs d’arréu d’Espanya del grup Dermachat. I no em puc oblidar dels que fan possible que això tiri endavant i cobri sentit: els seguidors del bloc i els meus pacients que permeten que amb les seves imatges, altres aprenguin els secrets de la misteriosa pell.

I si algú vol veure com va anar l'acte de lliurament, ho podéu fer a IB3 a la Carta.

Seguim…

Me vais a permitir que haga una excepción para expresarme en mi lengua, ya que esta es una entrada especial que me sale directamente del corazón.
El lunes (29 de febrero de 2016) fue un día muy especial. Desde que el pasado 12 de febrero se me comunicó la decisión del Consejo de Gobierno de que se me había concedido el Premio Ramón Llull en el 'ambito de investigación por el trabajo realizado en este blog, sentimientos de emoción y agradecimiento rondaban por mi cabecita, aunque los nervios también estaban presentes por miedo a no estar a la altura de las circunstancias durante el acto de entrega de los premios (quien me conozca sabe que no me encuentro nada cómoda en ciertos actos sociales, y menos si eres uno de los protagonistas). El hecho de que este año se celebren los 700 años de la muerte de Ramón Llull todavía lo hace más especial.
Dermapixel sólo tiene 5 años. Dicho así puede parecer un niño pequeño, pero creo que con la edad de los blogs debe pasar algo parecido a la edad de los perros; cada año vale por 10. Así, 5 años para un blog puede ser toda una eternidad. Afortunadamente aún no se me han acabado los casos y tenemos Dermapixel para rato.
Habrá quien piense que el Premio Ramón Llull le viene grande a un blog. Yo quiero pensar que las cosas en nuestra sociedad están cambiando, y que aquello que dice un buen amigo de que "emplear las nuevas tecnologías antes de que sean viejas" cobra sentido más que nunca. Quiero pensar que este premio, centrado en mi persona y en mi trabajo, representa en realidad un premio a otros miembros de la sanidad balear que hacen exactamente lo mismo en sus ratos libres, sin tener ningún tipo de reconocimiento. Otros blogs, sobre todo de atención primaria, dirigidos a pacientes y a otros profesionales, que encuentran en internet otros recursos para informarse y formarse.
Hasta ahora escribía Dermapixel porque me divertía y me servía para "aprender enseñando". A partir de este galardón, además se ha convertido en una responsabilidad. Por cierto, el galardón es una reproducción en plata y oro de una xilografía extraída de la colección de "Xilografías Mallorquinas" de la Imprenta Guasp. Esta xilografía fue realizada en el año 1950 en Palma bajo la dirección del bibliófilo Pere Sampol i Ripoll y ha sido catalogdada como la colección más antigua del mundo. La primera edición de esta xilografía está datada entre los años 1895 y 1898. La reproducción que se otorga en las ediciones del Premio Ramon Llull aparece en el volumen III de la colección Xilografías Mallorquinas en el apartado Astronomía con el número 794.
No me quiero alargar más, pero no puedo terminar sin agradecer a las personas que me rodean, me comprenden y me lo ponen todo muy fácil para tirar adelante, en especial a Rubén, mi compañero, a mi familia, a mis compañeros de trabajo en el Hospital Son Llàtzer (facultativos y residentes) y a los dermatólogos de toda España del grupo Dermachat. Y no puedo olvidarme de quienes hacen posible el blog: sus seguidores y mis pacientes que permiten que con sus imágenes otros aprendan los secretos de la misteriosa piel.
Seguimos...

16 comentarios:

  1. Felicitaciones , lo tienes más que merecido. Nos alegran todos tus éxitos y logros, pues impulsan el motor para que sigas con entusiasmo tu blog y obviamente nos beneficiamos los que lo seguimos (jejeje). Muchas Felcitaciones.

    ResponderEliminar
  2. Muchisimas felicidades otra vez Rose, te mereces este premio y muchos más! Un beso y a seguir con tu gran trabajo! Azahara

    ResponderEliminar
  3. ¡Fantástico post, Rosa!
    Muy bien dicho. Enhorabuena una vez más por el premio, por el blog, tu buen hacer y tu humildad. Eres un excelente modelo a seguir!

    ResponderEliminar
  4. Muchas felicidades desde TENERIFE, enhorabuena por el premio, me laegro mucho te lo MERECES. UN BESO

    ResponderEliminar
  5. Enhorabona, Moltes Felicitats i gràcies per la feina feta.

    ResponderEliminar
  6. Begoña Bernaola5 de marzo de 2016, 8:45

    Lo primero de todo, gracias por la traducción.
    Ya estaba yo dudando de la procedencia del mensaje,situándolo en mi maldad como palmo más abajo y añorando el aviso emergente : “Esta página está escrita en vete a saber ¿Desea usted una traducción?”cuando he podido leer la tuya.:-) ¡Gracias! y enhorabuena una vez más.
    En El País del jueves, en el apartado Buena Vida citaban a una tal Rosa Taberner del hospital Llatzer, recomendando precaución con el sol. Si llega a ser alguien de la familia no me hace más ilusión. ¡Será posible...!

    Un abrazo.


    ResponderEliminar
  7. Felicitats per el premi! Et llegeixo sovint i ens aclareixes molts dubtes als que no som del sector pero patim d'agunes afeccions de la pell.Salutacions des de Barcelona.

    ResponderEliminar
  8. Felicitats per el premi! Et llegeixo sovint i ens aclareixes molts dubtes als que no som del sector pero patim d'agunes afeccions de la pell.Salutacions des de Barcelona.

    ResponderEliminar
  9. Felicitats pel premi i pel reconeixement Rosa! I ànims a seguir amb el blog, els teus fans estem molt agraïts de poder-te llegir cada semana i aprendre una miqueta més amb cada cas que ens regales. Gràcies!

    ResponderEliminar
  10. Muchas felicidades y muchísimas gracias por tu trabajo: nos ayuda mucho en nuestra tarea...
    Un abrazo

    ResponderEliminar
  11. Les lloances poden se venir grans, quan són immerescudes. No tinguis por, aqui estem molts per donar testimoni d'això. Cerimònia molt maca i vas estar com peix a l'aigua (ajuda en això la pràctica del busseig?). Conyes a part i de tot cor, una vegada mes, gràcies i felicitats per una tasca tan feixuga i ben realitzada. Una forta abraçada. Jaume

    ResponderEliminar
  12. Felicidades rosa buen trabajo

    ResponderEliminar
  13. Enhorabuena por el premio y sobretodo por el trabajo gracias al cual tantos aprendemos tanto.

    ResponderEliminar
  14. Enhorabuena, te lo mereces. Sigue asi, somos muchos anónimos que te seguimos

    ResponderEliminar

Éste es un blog dirigido a profesionales sanitarios y personas interesadas en la Dermatología. En ningún caso se atenderán consultas particulares (ver apartado de normas del blog).